• 1402/08/21
  • - تعداد بازدید: 41
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

هفته جهانی آگاهی سازی دارو های آنتی میکروبیال

سازمان بهداشت جهانی از سال 2015 میلادی تاریخ 18-24 نوامبر هر سال را تحت عنوان هفته جهانی اطلاع رسانی در مورد مقاومت میکروبی اعلام نموده است.
در کشور ما نیز تاریخ 28-22 آبان ماه سال جاری با همین عنوان نام گذاری شده است تا با مشارکت کلیه بخش های مرتبط با سلامت، اطلاع رسانی و آموزش عمومی در زمینه مهار مقاومت میکروبی صورت پذیرد.
این نام گذاری اهمیت موضوع مصرف صحیح آنتی بیوتیک ها را یادآوری می کند. مصرف درست آنتی بیوتیک نه تنها به حفظ سلامتی ما و مبارزه با مقاومت آنتی بیوتیکی کمک می کند بلکه تضمین می کند که این داروهای نجات دهنده برای نسل های آینده نیز در دسترس خواهند بود.
مصرف خودسرانه و نابه جای آنتی بیوتیک می تواند باعث ایجاد عوارض جانبی و کمک به افزایش مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها شود.مقاومت آنتی بیوتیکی یکی از مهم ترین تهدید ها برای سلامت عمومی می باشد.
مقاومت آنتی بیوتیکی به این معنا نیست که بدن نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاوم می شود؛ به این معنی است که باکتری ها در حال افزایش توانایی جهت غلبه بر آنتی بیوتیک هایی هستند که برای از بین بردن آنها طراحی شده اند.
هنگامی که باکتری ها مقاوم می شوند، آنتی بیوتیک ها نمی توانند با آن ها مبارزه کنند و باکتری ها تکثیر می شوند.
از بین بردن باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک دشوارتر بوده و هزینه و عوارض جانبی بیشتری برای بیمار به دنبال دارد.
لذا توصیه می شود:
اگر به آنتی بیوتیک نیاز دارید آنها را دقیقا همانطور که تجویز شده است، طبق دستور و سر ساعت مصرف کنید.
هرگز آنتی بیوتیک های خود را برای استفاده بعدی ذخیره نکنید یا آن ها را با خانواده یا دوستان به اشتراک نگذارید.
عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها از خفیف تا شدید متغیر است و می تواند شامل موارد زیر باشد: جوش و ضایعات پوستی، سرگیجه، حالت تهوع، اسهال، بروز عفونت های قارچی فرصت طلب.
در صورت بروز موارد زیر سریعا به پزشک مراجعه کنید:
اسهال شدید، واکنش های آلرژیک شدید و تهدید کننده زندگی مانند خس خس سینه،کهیر،تنگی نفس و آنافیلاکسی (احساس می شود که گلوی شما در حال بسته شدن یا خفگی است یا صدای شما در حال تغییر است).
در صورت عدم نیاز به آنتی بیوتیک چنانچه خودسرانه مصرف شود نه تنها سودی حاصل بیمار نمی شود بلکه عوارض جانبی ناشی از مصرف می تواند باعث آسیب شود.
مقاومت ضدمیکروبی (AMR) زمانی رخ می دهد که باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و انگل ها در طول زمان تغییر می کنند و دیگر به داروها پاسخ نمی دهند و درمان عفونت ها را سخت تر می کنند و خطر گسترش بیماری، بیماری شدید و مرگ را افزایش می دهند. در نتیجه مقاومت دارویی، آنتی بیوتیک ها و سایر داروهای ضد میکروبی بی اثر می شوند و درمان عفونت ها بطور فزاینده ای دشوار یا غیرممکن می شود. محققان تخمین زده اند که AMR در باکتری ها باعث مرگ 1/27 میلیون نفر در 2019 شد.

برنامه اقدام جهانی برای مقابله با مشکل رو به رشد مقاومت به آنتی بیوتیک ها و سایر داروهای ضد میکروبی در شصت و هشتمین مجمع جهانی بهداشت در می 2015 تائید شد. یکی از اهداف کلیدی این طرح، بهبود آگاهی و درک درباره AMR از طریق ارتباط موثر و آموزش و پرورش است.

شعار امسال این هفته "پیشگیری از مقاومت ضدمیکروبی با هم" است.

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 97960
کلیدواژه